Vragen over de herinrichting? Stel ze dinsdag 14 juli vanaf 20.00 uur!

De gemeente heeft twee verkeerskundige ontwerpen gepresenteerd voor de herinrichting van de Tongerseweg. Een kleine groep mensen heeft daarover meegedacht en kreeg het verzoek om dat vooral vertrouwelijk te houden. Nu ligt er een keuze voor iedereen . Een deel van de informatie die daarbij hoort, en die de werkgroep wél heeft gezien, ontbreekt.  De enige optie die de werkgroep acceptabel vond, een mengvorm met maatwerk, wordt niet meer als keuze aangeboden. Je kunt je er wel voor uitspreken, maar er is geen stemvakje voor. Dat er dan niemand op stemt, is logisch, maar de gemeente concludeert daaruit dat niemand die keuze wil. Exit maatwerk. En het ergste: geen van die drie mogelijkheden doet wat de bedoeling is: een einde maken aan de gevaren op de Tongerseweg en aan de vrachtwagenoverlast.

Nu moeten de bewoners vóór 19 juli, midden in vakantietijd, aan de hand van abstracte informatie op de gemeentewebsite kiezen tussen twee mogelijkheden waar een kleine werkgroep met veel meer informatie het al niet over eens kon worden. Een recept voor verwarring en erger. Dat vinden wij onverantwoord: het gaat om een keuze  die minstens 50 jaar gevolgen zal hebben. Ja, er mogen vragen gesteld worden via een interactieve kaart of per mail. Alleen: dat staat niet op die website, daar vind je  alleen een knop met “breng uw stem uit”. Ja, als je een vraag stelt, krijgt je individueel antwoord. Maar dat betekent wel dat het zomaar kan dat jij relevante informatie niet krijgt, en je buurman wel, omdat hij een vraag heeft gesteld die jij niet hebt gesteld. Zeker, er zijn twee  animaties, maar daarvan is niet duidelijk dat die maar een gedeelte van het traject in beeld brengen. Inderdaad, er is een omvangrijk rapport met fraaie afbeeldingen, maar dat is dan weer zo vormgegeven dat het met geen mogelijkheid leesbaar valt af te drukken op A4-formaat.

Kortom: dit inspraakproces en vooral de informatieverstrekking rammelt aan alle kanten. Tijd voor Tongerseweg Veilig om zelf een informatie-avond te organiseren.

Aanstaande dinsdag 14 juli 2020 om 20.00 uur in de zaal van Harmonie St. Petrus en Paulus, Tongerseweg 336. Het ontwerpteam van de gemeente is uitgenodigd en is bereid vragen te komen beantwoorden. Ook zijn de leden en burgerleden van de gemeenteraad uitgenodigd.

De avond is gratis, alle omwonenden zijn welkom.  Als het kan zijn we buiten. Gratis mondkapjes en handgel beschikbaar. Let op:  in verband met Corona is reserveren verplicht en vol = vol. Lees vóór het reserveren de uitnodiging aan de buurt